Mangokyckling
Mycket god och lite somrig kycklingrätt! Jag hittade receptet på kokaihop.se, det är även där jag har lånat bilden eftersom jag glömde ta en egen.
Du behöver:
4 kycklingfiléer
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk smör
1 purjolök
1 röd paprika
1 honungsbuljongtärning
3 dl vatten
1,5 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
3 dl creme fraiche
3 msk mango chutney
1 mango
Gör såhär:
Skär purjolök och paprika i strimlor och ställ åt sidan så länge.
Dela kycklingen i lite mindre bitar. Stek kycklingen i stekpanna tillsammans med smöret ca 2-3 min per sida. Salta och peppra. Lägg i buljongtärningen, vatten, creme fraiche, soja, sambal oelek och mango chutney och låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är färdig. Lägg i löken och paprikan så de blir varma.
Dela kycklingen i lite mindre bitar. Stek kycklingen i stekpanna tillsammans med smöret ca 2-3 min per sida. Salta och peppra. Lägg i buljongtärningen, vatten, creme fraiche, soja, sambal oelek och mango chutney och låt sjuda ca 10 min, tills kycklingen är färdig. Lägg i löken och paprikan så de blir varma.
Skär bort skalet från mangon och filéa ut fruktköttet. Skär sedan mangofiléerna i mindre bitar och lägg i grytan strax innan servering.
Till detta serverade jag ris och jordnötter.
MYCKET omtyckt av gästerna!
Vill man ha starkare tar man bara i mer sambal oelek, eller kanske stark mango chutney.