Midsommar kaka
För att det inte ska vara helt tomt här innan jag hinner laga något och lägga upp det så fyller jag ut med lite från en gammal blogg.
Såhär skrev jag efter midsommar 2013:
Jag har en kalender från MatMagasinet där det varje månad är med ett recept passande för månaden/årstiden. Juni hade ett recept på en jordgubbspaj som jag har dregglat över sen jag fick se bilden första gången och den tyckte jag kunde passa finfint som efterrätt på midsommarafton. Och jag måste säga att den var fantastiskt god, i alla fall i min mun =) Ingen annan klagade heller så jag tror den gick hem. Här får ni receptet ifall ni vill testa själva. Mycket lättlagad!
Botten
200 g Digestive kex (minns jag rätt var det 14st)
200 g Digestive kex (minns jag rätt var det 14st)
75 g smör
Fyllning
Skalet från en apelsin
1 dl pressad apelsinsaft
Skalet från en apelsin
1 dl pressad apelsinsaft
2 dl créme fraíche
1,5 dl floursocker
3 ägg
ca 1 dl jordgubbar
Tillbehör
jordgubbar
jordgubbar
vaniljglass
Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader.
Sätt ugnen på 175 grader.
Botten: Krossa digestive kexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 24cm i diameter). Förgrädda i nedre delen av ugnen 5 min.
Fyllning: Tvätta och riv skalet från apelsinen. Dela den och pressa ut saften. Blanda i créme fraíche, floursocker och ägg. Rör om till en slät smet och häll den i digestivebottnen.
Skölj och snoppa jordgubbarna, dela dem och lägg med snittyran upp i smeten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 min eller tills fyllningen har stannat. (Det tog ca 25-30 min för mej)
Låt pajen svalna och servera med färska jordgubbar och vaniljglass.
Mmm mm mmmmm!!!
