Vit chokladmouse med jordgubbar
Idag kom ett par kompisar hit på mat. Till efterrätt tänkte jag göra pannacotta. Men när jag kom hem från affären och skulle laga den insåg jag att jag glömt köpa gelatin. Så jag fick planera om. Istället improviserade jag en vit chokladmouse, som hade vart jättegod om jag inte råkat köpa vit choklad med krisp istället för vanlig.

Du behöver
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
250 g jordgubbar
Gör såhär
Vispa grädden ganska hårt. Smält chokladen i vattenbad (går säkert i micro om man föredrar det men jag tycker att det lätt blir klumpigt eller bränt i micro).
Rör ner den smälta chokladen i grädden. Rör inte för mycket, bara tills det blandat sej annars kan det skära sej!
Skär ca 3/4 av jordgubbarna i mindre bitar. Varva jordgubbar och mouse i 4 glas, börja med jordgubbar och avsluta med mouse. Ställ i kylen några timmar. Strax innan servering skär resterande jordgubbar i klyftor och garnera med.
Enkelt, fint och gott!!
