Vit chokladmouse med jordgubbar

Idag kom ett par kompisar hit på mat. Till efterrätt tänkte jag göra pannacotta. Men när jag kom hem från affären och skulle laga den insåg jag att jag glömt köpa gelatin. Så jag fick planera om. Istället improviserade jag en vit chokladmouse, som hade vart jättegod om jag inte råkat köpa vit choklad med krisp istället för vanlig. 

Du behöver
3 dl vispgrädde
150 g vit choklad
250 g jordgubbar

Gör såhär
Vispa grädden ganska hårt. Smält chokladen i vattenbad (går säkert i micro om man föredrar det men jag tycker att det lätt blir klumpigt eller bränt i micro).
Rör ner den smälta chokladen i grädden. Rör inte för mycket, bara tills det blandat sej annars kan det skära sej!
Skär ca 3/4 av jordgubbarna i mindre bitar. Varva jordgubbar och mouse i 4 glas, börja med jordgubbar och avsluta med mouse. Ställ i kylen några timmar. Strax innan servering skär resterande jordgubbar i klyftor och garnera med.
Enkelt, fint och gott!! 






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Laga med Liza

Jag har gjort flera försök att hålla igång en blogg och nu efter att ha misslyckats ännu en gång så tänker jag inte lova att uppdatera si eller så ofta. Jag tänker helt enkelt bara dela med mej av vad jag hittar på i köket. Mat, kakor, bröd, bullar, godis... Ja, vad jag nu kan tänkas hitta på. Ibland gör jag efter recept och ibland hittar jag på. Hoppas ni kan få lite inspiration av både mina lyckade och misslyckade köksliga äventyr!

RSS 2.0