Köttfärslimpa

Du behöver:
500g köttfärs
1 morot
1 gul lök
Ca 1 dl créme fraiche
Svartpeppar
Vitpeppar
Salt
Paprikapulver

Gör såhär:
Riv moroten. Finhacka löken. Blanda morot, lök, créme fraiche, kryddor och köttfärs i en bunke. Det ska bli så pass fast smet att det går att forma en limpa. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja eller smör. Forma en limpa av smeten och lägg i formen. Grädda i 175 grader ca 30 min. 

Sås
Du behöver:
50 g smör
1 köttbuljongtärning
En skvätt kalvfond (kan uteslutas)
1 msk tomatpuré (kan uteslutas)
Ca 3 msk mjöl
Ca 4 dl vatten
Soja
1 dl grädde 

Gör såhär:
Smäl smöret i en kastrull. Vispa ner mjöl. Häll på vatten, kalvfond, tomatpuré och smula ner buljongen. Koka upp under omrörning. Häll i lite soja så såsen blir ganska mörkt brun. Låt sjuda några minuter. Häll på grädden och koka upp igen.


Servera med potatis (jag hade pressad), lingonsylt/rårörda lingon och eventuellt någon sallad eller grönsaker.






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Laga med Liza

Jag har gjort flera försök att hålla igång en blogg och nu efter att ha misslyckats ännu en gång så tänker jag inte lova att uppdatera si eller så ofta. Jag tänker helt enkelt bara dela med mej av vad jag hittar på i köket. Mat, kakor, bröd, bullar, godis... Ja, vad jag nu kan tänkas hitta på. Ibland gör jag efter recept och ibland hittar jag på. Hoppas ni kan få lite inspiration av både mina lyckade och misslyckade köksliga äventyr!

RSS 2.0