Ugnsstekt fisk med avokado- tomatsalsa

Jag försöker dra ner på kolhydraterna genom att utesluta framförallt pasta, potatis och bröd. En ganska oseriös variant av LCHF. Dagens middag blev i alla fall oerhört god!

Du behöver:
Fiskfilé (jag hade röding)
Salt
Citronpeppar
Smör

Salsa:
1 mogen avokado
1 tomat
1/4 rödlök
Chiliexplosion 
Salt

Gör såhär:
Sätt ugnen på 160-180 grader (jag tog blandning av varmluft och grill 170 grader). Lägg fisken i en ungsfast form och krydda med salt och citronpeppar. In i ugnen!
Dela och ta bort kärnan ur avokadon, gröp ur köttet. Skär i mindre bitar och lägg i en skål. Mosa lite med en gaffel. Skär tomaten i små bitar och hacka rödlöken. Blanda med avokado, krydda med chili och salt.
När fisken börjar bli färdig ta ut den och hyvla över lite smör, ställ in igen 2-3 min. 
Servera eventuellt med en lime eller citron klyfta.






Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Laga med Liza

Jag har gjort flera försök att hålla igång en blogg och nu efter att ha misslyckats ännu en gång så tänker jag inte lova att uppdatera si eller så ofta. Jag tänker helt enkelt bara dela med mej av vad jag hittar på i köket. Mat, kakor, bröd, bullar, godis... Ja, vad jag nu kan tänkas hitta på. Ibland gör jag efter recept och ibland hittar jag på. Hoppas ni kan få lite inspiration av både mina lyckade och misslyckade köksliga äventyr!

RSS 2.0