LCHF-bröd
Yes, såhär ett år senare kan ju tyckas att det verkligen är på tiden för ett nytt köksligt äventyr! Sen sist har jag blivit mamma och i min kamp att bli av med mammakilona har jag börjat med LCHF, jag har dock redan tröttnat så vi får se hur länge jag orkar stå emot kolhydraternas förlovade land. Hur som helst så tänkte jag nu dela med mej av dagens bak, det blev ett LCHF-bröd. Här kommer receptet, modifierat till så som jag gjorde

Du behöver:
4,5 dl mandelmjöl
6 msk sesamfrön
6,5 msk fiberhusk
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
6 ägg
3 dl créme fraiche
100 g smör
Pumpakärnor, solrosfrön
Gör som följer:
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser. Smält smöret och rör i tillsammans med ägg och créme fraiche. Låt stå i några minuter. Smält en liten klick smör att pensla en brödform med (eller pensla med flytande margarin). Jag klippte även till en bit bakplåtspapper till botten men den hade inte behövts. Klicka i degen och tryck lätt så den blir jämt fördelad, jämna till lite med en varm blöt sked. Strö över lite pumpakärnor och solrosfrön. Grädda i 30 min, täck med folie och grädda 15 min till.

Jag tyckte att det blev riktigt gott! Har dock bara testat det nybakat än så vi får väl se hur det håller sej till imorgon. Men allt bröd är ju godast när det är nybakat såklart =)